Κάτω τα χέρια από το άσυλο !

Μετά από ανακοίνωση της πρυτανείας ενημερωθήκαμε όλοι για την απόφαση της συγκλήτου που μιλάει για διακοπή της εκπαιδευτικής λειτουργίας του ΟΠΑ την Τετάρτη 8/11 στο διάστημα 11.00-15.00 με αφορμή την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στη σχολή λόγω της παρουσίας τοξικο-εξαρτώμενων ατόμων στο χώρο του ανεπιστημίου. Η συγκεκριμένη ανακοίνωση πέρα από το ότι δεν μας πληροφορεί στο πλήρες της για τον σκοπό αυτής της κίνησης από την πλευρά της Πρυτανείας και της Συγκλήτου, ταυτόχρονα μπορεί να οδηγήσει και σε μία κατάσταση παραβίασης του ασύλου (κάτι που έχει συμβεί ξανά στο παρελθόν).

Ερχόμαστε αντιμέτωποι με μία συγκυρία όπου μέσα από το νόμο Γαβρόγλου για την παιδεία βλέπουμε τη δήθεν επανακατοχύρωση του ασύλου, αφού ουσιαστικά δεν το κατοχυρώνει αλλά  «λύνει τα χέρια» στην εκάστοτε πρυτανεία να πάρει απόφαση για την επέμβαση των δυνάμεων καταστολής στις σχολές, αλλά και μίας κατεύθυνσης του κράτους για πιο έντονο έλεγχο με την εισαγωγή security και καμερών σε πολλές σχολές, όπως και στο νέο κτήριο της ΑΣΟΕΕ. Μπροστά σε αυτή την συγκυρία και σε συνδυασμό με την ύφεση στην οποία βρίσκεται το φοιτητικό κίνημα, είναι πιο αναγκαία από ποτέ η πραγματική κατοχύρωση του ασύλου. Μία πραγματική κατοχύρωση, η οποία θα συμβαίνει μέσα από την ιδεολογική και πολιτική κατοχύρωση του, μέσα από τις συλλογικές του διαδικασίες αλλά και την υπεράσπιση του σε κάθε περίπτωση αυθαίρετης καταπάτησης του.

Σε μία κίνηση του κράτους που στοχεύει στην πολιτική απονομιμοποίηση και εκφυλισμό του ασύλου βλέπουμε και τη δημιουργία χώρων διακίνησης και χρήσης ναρκωτικών κοντά σε σχολές (όπως συμβαίνει και στην ΑΣΟΕΕ). Μέσα σε αυτή την κατάσταση που δημιουργείται το κράτος ΔΕΝ επιτίθεται στα κυκλώματα ναρκωτικών, ΑΛΛΑ στους τοξικο-εξαρτώμενους που αποτελούν στην πραγματικότητα τους εκμεταλλευόμενους αυτών των κυκλωμάτων. Μπροστά σε αυτή την κατάσταση εμείς οφείλουμε να στεκόμαστε αλληλέγγυοι στο πρόβλημα των ναρκωτικών και να διεκδικούμε την ύπαρξη κρατικών δομών υποστήριξης με στόχο την απεξάρτηση και την επανένταξη αυτών των ατόμων στην κοινωνία. Γι’ αυτό λοιπόν κρίνεται αναγκαίο ο σύλλογος να βρίσκεται εκεί, να πάρει θέση και να αγωνιστεί  ώστε να εμποδίσει την οποιαδήποτε βίαιη καταπάτηση του ασύλου, κόντρα στην πολιτική επιλογή της πρυτανείας να μην υπάρξει εκείνες τις ώρες η υπεράσπιση του!

ΟΛΟΙ/ΟΛΕΣ ΣΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΗΝ ΠΡΥΤΑΝΕΙΑ ΣΤΙΣ 11.00!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s